Max en Eveline op weg

Over de zijderoute van Amersfoort naar Dalian.......

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Het Goededoel

Jullie donaties worden ingezet voor ....

E-mail Print

Inmiddels zijn we onze laatste voorbereidingen aan het voortzetten in Maastricht, maar niet zonder jullie te laten weten dat...

wij erg enthousiast worden van de plannen die we, in samenwerking met Matthijs van Stichting Aksuu, aan het uitwerken zijn voor het weeshuis.

We hebben zoveel geld opgehaald, zodat we echt iets moois kunnen doen op het gebied van meer activering en educatie voor deze kinderen in Kirgizie. Voor een deel van het bedrag kunnen we 2 jaar lang een deeltijdocent (2 a 3 dagen per week) inhuren die de kinderen zal leren omgaan met computers/internet en die de kinderen de Engelse taal zal leren. Daarnaast wordt er hard gezocht naar software waarmee kinderen vanuit het Russisch de Engelse taal kunnen leren, deze kosten zouden wij ook graag willen vergoeden. Het overige deel kunnen we ter plaatse besteden aan schooluniformen (in Kirgizie mogen kinderen alleen in verplicht uniform naar school), schooltassen enz. En daarnaast hebben wij nog twee gevulde kisten op ons dak en gaan wij onszelf ter plaatse inzetten voor deze kids op het gebied van activering en educatie.

Nogmaals bedankt voor jullie donaties en we houden jullie op de hoogte!


 

Stichting Aksuu

E-mail Print
Er komen nog steeds donaties binnen voor het weeshuis in Kirgizie en dat kan natuurlijk ook nog steeds. Zaterdag zullen we de tussenstand bekend maken.
 

Charity fund Aksuu

E-mail Print

 Het goede doel...

 

Zoals jullie weten wordt 2010 het jaar van onze grote reis. 1 mei vertrekken wij met onze Land Rover naar China! Wij hopen hiermee een grote droom waar te maken. 

Onderweg zullen wij vele landen doorkruisen en geconfronteerd worden met diverse culturen. Wij hopen tijdens onze reis niet alleen mooie plaatsen te bezoeken, maar vooral ook contact te kunnen leggen met de plaatselijke bevolking. Vanuit de Commundo-reizen hebben wij de ervaring dat het verblijf in een gastgezin en het meewerken in een lokaal project een mooie vorm is om tijdens je reis, lokaal een kleine bijdrage te leveren en culturen uit te wisselen. Op basis van gelijkwaardigheid en respect van elkaar te kunnen leren en elkaar iets beter te begrijpen.

Wij zijn er van overtuigd, in Stichting Aksuu Orphanage een goed project te hebben gevonden voor onze reis. Dit houdt in dat wij tijdens onze reis een week in een gastgezin in Kirgizië zullen verblijven, van waaruit wij dagelijks zullen deelnemen aan het zomerkamp voor de kinderen uit het weeshuis.

Stichting Aksuu Orphanage is een Utrechtse partnerorganisatie van het Aksuu weeshuis in Kirgizië (Centraal Azië). Op duurzame wijze ondersteunen zij de ruim honderd kinderen in dit weeshuis. De meeste van hen hebben geen ouders meer, van anderen zijn de ouders zo arm dat zij niet langer voor hun kinderen kunnen zorgen. Het Aksuu weeshuis probeert alle kinderen van eten, een eigen bed en wat kleding te voorzien.

Met de meest noodzakelijke spullen kunnen de kinderen daarnaast naar school. Veel geld voor dit alles is er echter niet. Stichting Aksuu doet daar iets aan. Door middel van steun op het gebied van basisvoorzieningen, gezondheid en educatie verbeteren zij de leefomstandigheden van de kinderen.

In de zomermaanden zijn de kinderen vrij van school en verblijven zij in een eenvoudige locatie aan het Issyk-Kol meer. Dat klinkt als een mooie vakantie, maar door gebrek aan materiaal, maar ook aan ideeën worden hun dagen vooral gevuld met corveetaken. Sport- en spelactiviteiten kennen en doen ze niet of nauwelijks!

Aangezien wij, en hopelijk wij niet alleen, educatie van kinderen een noodzakelijk goed vinden om talenten te kunnen ontwikkelen en daarmee mogelijkheden voor de toekomst te creëren willen wij dit goede doel steunen. Wij willen graag, samen met jullie steun, met ons bezoek een bijdrage leveren aan zowel hun fysieke als mentale ontwikkeling. Hiervoor willen wij geld gaan inzamelen.

Met dit geld zullen we enerzijds de lokale economie bevorderen door zoveel mogelijk materiaal in de hoofdstad van Kirgizië te kopen en anderzijds het materiaal dat daar juist niet te verkrijgen is, bijvoorbeeld educatief materiaal voor hun Engelse les, in Nederland aanschaffen. Het verzenden van materiaal vanuit Nederland schijnt erg lastig en onbetrouwbaar te zijn, vandaar dat deze stichting ook extra geholpen is met enig transport door ons.

Elke bijdrage is welkom op: 3282.20.329 t.n.v. E.M.H. Ploeger te Amersfoort en onder vermelding van ‘Aksuu’.

Wij garanderen jullie dat elke cent direct aan het goede doel besteedt zal worden. Uiteraard stellen wij jullie op de hoogte van het aangeschafte materiaal en kunnen jullie via onze weblog de ontvangst in het weeshuis volgen.

Voor bedrijven bieden wij graag ‘reclameruimte’ aan op onze website of Land Rover:

1. Bijdragen > 50 euro: lever een logo per mail aan en dan plaatsen wij die graag op onze site

2. Bijdragen > 250 euro: lever een stickerlogo aan en dan plaatsen wij die graag op onze auto


 Our goal

In Kyrgyzstan (Central Asia) over one hundred children living in Orphanage Aksuu. Some of them have no parents or other family more. The parents of others living in poverty so that they no longer taking care for their children. Children of parents who are addicted to alcohol, a common problem in Central Asian countries, are collected in Aksuu Orphanage.
For all children in the orphanage care does improve their living conditions. The orphanage offers children their own bed, provided clothing, keeps the kids have enough to eat and go to school. Unfortunately, there is are very limited financial possibilities. This ensures that the orphanage did not have such good sanitation, toilets are no more than a hole in the ground and there are no showers. Especially in the winter, when temperatures drop to fifteen degrees below zero, these are unhealthy living conditions. There is insufficient staff to properly supervise the children and medical care for the children is very limited. Aksuu Orphanage Foundation brings this change.